Hemsidan använder cookies. Läs mer.

Styrelse

Elisabeth Tarras-Wahlberg

Ordförande

Elisabeth är kommunikationsrådgivare, författare etc. och anlitad som expertkommentator på TV4. Elisabeth sitter också i styrelsen för Nordens Ark, Millesgårdens vänner och Bernadotte-Musei Vänner. Tidigare var Elisabeth informationschef vid Kungliga Hovstaterna och Hovmarskalk hos Kronprinsessan Victoria. Hon har även varit Senior Advisor på kommunikationsbyrån Kreab.

Elisabeth har en BA i statsvetenskap från Mount Holyoke College. 2012-2016 var hon ledamot i Postkodlotteriets Kulturstiftelse. Hon tillträdde som ledamot i Postkodstiftelsens styrelse den 1 januari 2017 och blev ordförande i mars 2017.

Göran Hägglund

Vice Ordförande

Göran Hägglund har tillbringat de senaste 25 år i den svenska politikens absoluta centrum. Han har gjort det mesta i politiken, allt från att ha varit riksdagsledamot, gruppledare, utskottsordförande, minister och partiledare för Kristdemokraterna.

Göran har en stark passion för civilsamhället. Idag är han egenföretagare, rådgivare, styrelseordförande och ledamot i flera styrelser. Göran har tidigare även en bakgrund i försäkringsbranschen och inom fondkommissionsverksamhet. Göran tillträdde som ledamot för Postkodstiftelsens styrelse i maj 2016.

Thomas Fogdö

Ledamot

Thomas jobbar som idrottspsykologisk rådgivare med uppdrag inom idrott, näringsliv och offentlig sektor. Han var med i alpina landslaget mellan 1988-1995 och har varit rankad etta i världen. 1995 skadade han ryggen under en träning i Åre och har sedan dess verkat som författare, föreläsare och rådgivare.

Thomas brinner för att utveckla människor och organisationer och har styrelseuppdrag inom företag och ideella organisationer. Han satt i styrelsen för Postkodlotteriets Idrottsstiftelse mellan 2016-2017. I mars 2017 tillträdde han som ledamot i Postkodstiftelsens styrelse.

Lena Adelsohn Liljeroth

Ledamot

Lena har en lång bakgrund inom politiken och har varit aktiv i Moderaterna sedan tonåren. Hon har arbetat inom journalistik och media, både som reporter och som rådgivare. Mellan 2002-2006 var hon riksdagsledamot och ledamot i kulturutskottet och därefter har hon under åtta år varit kultur- och idrottsminister. Idag arbetar hon i eget företag med bland annat rådgivning och utredningar.

Lena har haft styrelseuppdrag för bland annat Dramatiska Institutet. Sedan 2016 är hon ordförande för Postkodlotteriets Idrottsstiftelse. Hon tillträdde som ledamot i Postkodstiftelsen i mars 2017.

Abbe Ibrahim

Ledamot

Abbe Ibrahim är VD för Operakällaren sedan 2007 dit han kom med marknadsutbildning och bred restaurangerfarenhet från bland annat Tures, Sturecompagniet och Hotel Reisen.

Abbe har ett stort ideellt engagemang och har bland annat startat och driver Operakällaren Foundation som hittills samlat in 22 miljoner till förmån för UNICEFs arbete med att förse barn i Afrika med rent dricksvatten och andra förnödenheter. Abbe har varit  ledamot i Postkodlotteriets Kulturstiftelses styrelse i mars 2016 och tillträdde i Postkodstiftelsen i mars 2017.

Annika Levin

Ledamot

Annika är konsult, projekt- och verksamhetsledare inom kultur med särskild inriktning på scenkonst och internationellt kultursamarbete. Hon har idag bland andra tre statliga styrelseuppdrag samt är strategisk rådgivare åt Umeå 2014 – Europas Kulturhuvudstad.

Annika är även styrelseledamot i Cirkus Cirkör. Hon har tidigare bland annat varit internationellt ansvarig på Statens Kulturråd, chef för Svenska institutet i Paris samt kulturråd vid den svenska ambassaden i Paris. Annika är ledamot i Postkodlotteriets Kulturstiftelses styrelse sedan april 2014 och tillträdde som ledamot i Postkodstiftelsens styrelse i maj 2017.