Vi söker en vikarierande projektledare med idrottsinriktning

30 jan 2019

Vill du vara en del i ett glatt och härligt gäng som brinner för en positiv samhällsutveckling? Just nu söker vi en projektledare för ett vikariat på ett år.  

 

Postkodstiftelsen är instiftad av Novamedia Sverige AB, som driver Svenska Postkodlotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen. Som förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet får Postkodstiftelsen årligen ta del av lotteriets överskott. Vid den senaste utdelningen, i februari 2018, fick Postkodstiftelsen motta 200 miljoner kronor.

Till skillnad från de andra förmånstagarna är Postkodstiftelsen inte slutmottagare av medlen, utan har i uppdrag att förmedla dem vidare till projekt i Sverige och internationellt. Postkodstiftelsen ger stöd till projekt som utmanar aktuella samhällsproblem, som t.ex. förändrar normer genom konst och kultur, arbetar för barns rättigheter, driver social förändring med idrott som verktyg och räddar vår miljö.  Sedan 2007 har över en miljard kronor investerats i över 500 projekt genom Postkodstiftelsen. Under 2018 gav Postkodstiftelsen stöd till över 100 nya projekt. Nu söker vi en projektledare för ett vikariat på cirka ett år. Tillträde snarast.

 

Projektledarrollen
Som projektledare ansvarar du för en del av Postkodstiftelsens projektportfölj. Det innebär att du ansvarar för att säkerställa att de projekt som får medel från Postkodstiftelsen uppfyller uppsatta krav. Du deltar också i urvalsprocessen av nya projekt. Det här är ett vikariat för en roll som arbetar främst med projekt som använder idrott för att skapa social förändring.

Arbetsuppgifter:

  • Projektledning av beslutade projekt. Du säkerställer att de projekt som får medel från Postkodstiftelsen uppfyller uppsatta krav. Det innefattar stöd till projektorganisationer i utformandet av projektplaner, framtagande av avtal samt uppföljning av projekt genom löpande kommunikation, rapporter och fältbesök.
  • Deltagande i urvalsprocessen av nya projekt. Du gör projekt- och organisationsbedömningar för att säkerställa att projektet och organisationen är lämpliga mottagare av Postkodstiftelsens medel. Det innefattar möten med potentiella mottagare av medel, läsning av ansökningar, research av organisationer, bedömning av organisationens relevans, kapacitet och potential, samt beredning av beslutsunderlag.
  • Representera Postkodstiftelsen i olika externa forum, konferenser eller liknande.
  • Delta i interna möten och aktiviteter.


Om dig vi söker:

  • Vi söker dig som har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet, gärna av internationellt utvecklingsarbete i projektform eller av ledning, finansiering och uppföljning av projekt.
  • Du har erfarenhet av att jobba inom idrottssektorn och även ett intresse för utvecklingsfrågor och civilsamhället i stort, både i Sverige och internationellt.
  • Erfarenhet av ”sport for social development” är ett plus. Likaså erfarenhet av ekonomi och uppföljning av budgetar.
  • Du är flytande i engelska och svenska i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
  • Som person är du noggrann med sinne för både detaljer och helheten. Du är lösningsfokuserad, självgående, flexibel och drivs av att se resultat av ditt arbete.

Om oss
Vi är ett härligt, glatt och prestigelöst gäng på 15 personer som idag arbetar på Postkodstiftelsen. Vi har blandade erfarenheter och bakgrunder men drivs alla av engagemanget för vår omvärld och viljan att främja en positiv samhällsutveckling. Vi jobbar nära varandra för att dra nytta av varandras kompetenser, men samtidigt förväntas eget ansvarstagande och driv. Omtänksamhet, öppenhet och nyfikenhet präglar gruppen. Arbetet leds av Marie Dahllöf som är stiftelsens generalsekreterare. Vi sitter i centrala Stockholm. Mer om oss finns på www.postkodstiftelsen.se

Låter det här spännande?
Härligt! Vi gör urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt till jobbansokan@postkodstiftelsen.se. Hit kan du även höra av dig om du har frågor om tjänsten.

Postkodstiftelsen arbetar aktivt för att vara en organisation med hög kompetens, jämn könsfördelning och bred mångfald. Om du har erfarenheter du tror kan bidra till att bredda mångfalden i verksamheten så berätta gärna om det i din ansökan.