Vi söker en stiftelsekoordinator

11 apr 2019

Vi söker just nu en stiftelsekoordinator för en tillsvidareanställning.

Postkodstiftelsen är instiftad av Novamedia Sverige AB, som driver Svenska Postkodlotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen. Som förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet får Postkodstiftelsen årligen ta del av lotteriets överskott. Vid den senaste utdelningen, i mars 2019, fick Postkodstiftelsen motta 180 miljoner kronor.

Till skillnad från de andra förmånstagarna är Postkodstiftelsen inte slutmottagare av medlen, utan har i uppdrag att förmedla dem vidare till projekt i Sverige och internationellt. Postkodstiftelsen ger stöd till projekt som utmanar aktuella samhällsproblem, som t.ex. förändrar normer genom konst och kultur, arbetar för barns rättigheter, driver social förändring med idrott som verktyg och räddar vår miljö.  Sedan 2007 har över en miljard kronor investerats i över 500 projekt genom Postkodstiftelsen. Under 2018 gav Postkodstiftelsen stöd till över 100 nya projekt. Nu söker vi en stiftelsekoordinator.

Om rollen
Som stiftelsekoordinator ansvarar du på ett självständigt sätt för hanteringen av stiftelsens administration. Dina arbetsuppgifter och ansvar kommer i huvudsak att vara att:

  • ansvara för stiftelsens hela administration samt säkerställa hög kvalitet och effektivitet i stiftelsens administrativa rutiner och processer.
  • ansvara för avtalshantering och arkivering, säkerställa att avtal med samarbetspartners följs upp och omförhandlas vid behov, bistå i introduceringen av nya medarbetare, samordna administration såsom semesterplanering och schemaläggning.
  • bistå generalsekreterare, vice generalsekreterare och även projektledare i förekommande administrativa uppgifter, bokning av möten, resor samt planering av verksamheten etc.
  • planera inför- och samordna underlag till styrelsen i god tid till varje möte. Ansvara för administration och dokumentation gällande styrelsen.
  • ta fram och koordinera löpande information och rapportering till interna och externa intressenter, däribland för stiftelsen relevanta myndigheter.


Om dig vi söker
Vi söker dig som har ett positivt och prestigelöst förhållningssätt och erfarenhet som assistent, gärna åt högre chefsnivå/VD. Du är van att arbeta stöttande för en hel avdelning eller verksamhet. Har du arbetat på en stiftelse och har insyn i stiftelselagstiftning mm är det meriterande.

Du är perfekt i den här rollen om du älskar administration, är en stjärna på att hålla ordning och reda och gillar att arbeta proaktivt. Du har en god kommunikativ förmåga och är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Om oss
Vi är ett härligt, glatt och prestigelöst gäng på 15 personer som idag arbetar på Postkodstiftelsen. Vi har blandade erfarenheter och bakgrunder men drivs alla av engagemanget för vår omvärld och viljan att främja en positiv samhällsutveckling. Vi jobbar nära varandra för att dra nytta av varandras kompetenser, men samtidigt förväntas eget ansvarstagande och driv. Omtänksamhet, öppenhet och nyfikenhet präglar gruppen. Arbetet leds av Marie Dahllöf som är stiftelsens generalsekreterare. Vi sitter i centrala Stockholm. Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida.

Låter det här spännande?
Härligt! Vi gör urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt till jobbansokan@postkodstiftelsen.se. Hit kan du även höra av dig om du har frågor om tjänsten.

Postkodstiftelsen arbetar aktivt för att vara en organisation med hög kompetens, jämn könsfördelning och bred mångfald. Om du har erfarenheter du tror kan bidra till att bredda mångfalden i verksamheten så berätta gärna om det i din ansökan.