Projektledare Postkodstiftelsen inriktning människa – miljö

22 jan 2020

Postkodstiftelsen är instiftad av Novamedia Sverige AB, som driver Svenska Postkodlotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen. Svenska Postkodlotteriet finns till för att bygga starka ideella organisationer genom att de får ta del av det årliga överskott som skapas genom lottaffären.

Som förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet får Postkodstiftelsen ta del av lotteriets överskott. Vid den senaste utdelningen, i februari 2019, fick Postkodstiftelsen motta 180 miljoner kronor.

Till skillnad från de andra förmånstagarna är Postkodstiftelsen inte slutmottagare av medlen, utan har i uppdrag att förmedla dem vidare till projekt lokalt i Sverige och internationellt. Postkodstiftelsen ger stöd till projekt som utmanar aktuella samhällsproblem och bidrar till att skapa långsiktig positiv förändring. Postkodstiftelsens projekt kan bland annat innebära att utmana normer genom konst och kultur, stärka barns rättigheter eller driva social förändring med idrott som verktyg. Sedan 2007 har över en miljard kronor investerats i över 600 projekt genom Postkodstiftelsen. Under 2019 gav Postkodstiftelsen stöd till över 80 nya projekt.

Nu söker vi två projektledare för vikariat på cirka 12 månader vardera. En tjänst har mer fokus på att projekt inom miljö och hållbarhet medan den andra tjänsten har mer fokus på mänskliga rättigheter och utvecklingsfrågor.

Projektledarrollen
Som projektledare ansvarar du för en del av Postkodstiftelsens projektportfölj. Det innebär att du ansvarar för att säkerställa att de projekt som får medel från Postkodstiftelsen uppfyller uppsatta krav. Du deltar också i urvalsprocessen av nya projekt.

Arbetsuppgifter:

• Projektledning av beslutade projekt. Du säkerställer att de projekt som får medel från Postkodstiftelsen uppfyller uppsatta krav. Det innefattar stöd till projektorganisationer i utformandet av projektplaner, framtagande av avtal samt uppföljning av projekt genom löpande kommunikation, rapporter och fältbesök.

• Deltagande i urvalsprocessen av nya projekt. Du gör projekt- och organisationsbedömningar för att säkerställa att projektet och organisationen är lämpliga mottagare av Postkodstiftelsens medel. Det innefattar möten med potentiella mottagare av medel, läsning av ansökningar, research av organisationer, bedömning av organisationens relevans, kapacitet och potential, samt beredning av beslutsunderlag.

• Representera Postkodstiftelsen i olika externa forum, konferenser eller liknande.

• Delta i interna möten och aktiviteter.

Om dig vi söker
Vi söker dig som har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet vilket innebär att du arbetat med samhälls- eller miljöfrågor under större delen av denna tid. Du har antingen erfarenhet från svenskt eller internationellt utvecklings- eller biståndsarbete och/eller erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor. Du har erfarenhet från att arbeta i projektform eller med projekt samt med frågor som rör finansiering, genomförande och uppföljning/rapportering av utvecklingsprojekt.
Du har även ett stort intresse för civilsamhällets utveckling i stort och den roll som civilsamhället kan spela för människa, djur och natur både i Sverige och internationellt. Erfarenhet av ekonomi och uppföljning av budgetar är ett plus.
Du är flytande i engelska och svenska i tal och skrift.
Som person är du noggrann med sinne för både detaljer och helheten. Du är lösningsfokuserad, självgående, flexibel och drivs av att se resultat av ditt arbete. Du har en god omvärldskunskap och ett djupgående intresse av samhällsfrågor.

Om oss
Vi är ett härligt, glatt och prestigelöst gäng på 14 personer som idag arbetar på Postkodstiftelsen. Vi har blandade erfarenheter och bakgrunder men drivs alla av engagemanget för vår omvärld och viljan att främja en positiv samhällsutveckling. Vi jobbar nära varandra för att dra nytta av varandras kompetenser, men samtidigt förväntas eget ansvarstagande och driv. Omtänksamhet, öppenhet och nyfikenhet präglar gruppen. Arbetet leds av Marie Dahllöf som är stiftelsens generalsekreterare. Vi sitter i centrala Stockholm. Mer om oss finns på www.postkodstiftelsen.se

Låter det här spännande?
Härligt! Vi gör urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt till jobbansokan@postkodstiftelsen.se. Hit kan du även höra av dig om du har frågor om tjänsten.
Postkodstiftelsen arbetar aktivt för att vara en organisation med hög kompetens, jämn könsfördelning och bred mångfald. Om du har erfarenheter du tror kan bidra till att bredda mångfalden i verksamheten så berätta gärna om det i din ansökan.