20/10 2017

Ecce Homo driver projekt om transpersoners historia

Kampen om en egen könsidentitet har pågått i århundraden, men i historieskrivningen är transperspektivet relativt osynligt. Föreningen Ecce Homo – Se människan har precis startat igång ett projekt som tar avstamp hos Drottning Kristina och tar oss på en resa genom århundraden.
Drivande i projektet är bland annat fotografen Elisabeth Ohlsson Wallin och skådespelerskan Aleksa Lundberg.

– Kunskapen om transpersoners situation, såväl idag som i ett historiskt perspektiv, behöver bli större för att förändra attityder och öka toleransen mot gruppen i samhället. Vi är glada att stödja föreningen Ecce Homo – Se människans arbete som på ett modigt sätt tar avstamp i historien om en av våra mest kända svenskar och genom teatern och utställningen som format försöker utmana rådande normer, minska fördomar och stärka transpersoners självkänsla, säger Angelica Månsson-Gerde, vice generalsekreterare på Svenska Postkodstiftelsen.