Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Om Postkodstiftelsen

Svenska Postkodlotteriets övertygelse är att världen blir bättre med starka ideella organisationer. Postkodstiftelsens målsättning är att verka i linje med den visionen och söker projekt som utmanar, inspirerar och förändrar. 


Våra områden

Postkodstiftelsen verkar för att främja en positiv samhällsutveckling och söka långsiktiga lösningar på likväl lokala som globala utmaningar.  


Samarbete med projektorganisationerna

Postkodstiftelsen ger inte enbart finansiellt stöd utan arbetar för att på fler sätt stödja projektorganisationerna. Genom aktiv dialog kan vi bistå med kunskap, erfarenhet och nätverk som kan stärka projekten. Vi arbetar också aktivt för att synliggöra projekten och visa på effekterna av insatserna.

Varje projekt får en ansvarig projektledare på Postkodstiftelsen som håller en nära kontakt med organisationen under hela projekttiden. Utöver regelbunden kontakt så ber vi om skriftliga rapporter enligt en överenskommen plan. Där redovisar organisationen genomförda aktiviteter, kostnader, avvikelser, samt en prognos för projektet fram till avslut. Det är också baserat på dessa rapporter som projektmedlen betalas ut.Effekt

Postkodstiftelsens förändringsteori är att stärka ideella organisationer och göra det genom att bevilja projektmedel och skapa mervärde för dem.


Personal

Marie Dahllöf

Generalsekreterare

Teresa Vieglins

Vice generalsekreterare

Moa Stenholm

Projektledare och process- och kvalitetsansvarig

Jenny Jonstoij

Projektledare (föräldraledig)

Jessica Nordström Sikkar

Projektledare

Robert Brodén

Projektledare

David Given-Sjölander

Projektledare

Josefine Lindström

Projektledare

Kristoffer Soldal

Projektledare (föräldraledig)

Maxine Olausson

Projektledare

Emilia Hellqvist

Projektledare

Nanor Mahdessian Gori

Projektledare

Kory Davis

Analytiker

Iris Edelstam

Administrativ koordinator

Meron Tewodros

Stiftelsekoordinator (föräldraledig)

Yamou Sosseh Boström

Stiftelsekoordinator

Jonatan Lundqvist

Kommunikatör


Styrelse

Elisabeth Tarras-Wahlberg

Ordförande

Elisabeth är kommunikationsrådgivare, författare etc. och anlitad som expertkommentator på TV4. Elisabeth sitter också i styrelsen för Nordens Ark, Millesgårdens vänner och Bernadotte-Musei Vänner. Tidigare var Elisabeth informationschef vid Kungliga Hovstaterna och Hovmarskalk hos Kronprinsessan Victoria. Hon har även varit Senior Advisor på kommunikationsbyrån Kreab.

Elisabeth har en BA i statsvetenskap från Mount Holyoke College. 2012-2016 var hon ledamot i Postkodlotteriets Kulturstiftelse. Hon tillträdde som ledamot i Postkodstiftelsens styrelse den 1 januari 2017 och blev ordförande i mars 2017.

Thomas Fogdö

Vice ordförande

Thomas jobbar som idrottspsykologisk rådgivare med uppdrag inom idrott, näringsliv och offentlig sektor. Han var med i alpina landslaget mellan 1988-1995 och har varit rankad etta i världen. 1995 skadade han ryggen under en träning i Åre och har sedan dess verkat som författare, föreläsare och rådgivare.

Thomas brinner för att utveckla människor och organisationer och har styrelseuppdrag inom företag och ideella organisationer. Han satt i styrelsen för Postkodlotteriets Idrottsstiftelse mellan 2016-2017. I mars 2017 tillträdde han som ledamot i Postkodstiftelsens styrelse och i juni 2019 tillträdde han som vice ordförande.

Lena Adelsohn Liljeroth

Ledamot

Lena har en lång bakgrund inom politiken och har varit aktiv i Moderaterna sedan tonåren. Hon har arbetat inom journalistik och media, både som reporter och som rådgivare. Mellan 2002-2006 var hon riksdagsledamot och ledamot i kulturutskottet och därefter har hon under åtta år varit kultur- och idrottsminister. Idag arbetar hon i eget företag med bland annat rådgivning och utredningar.

Lena har haft styrelseuppdrag för bland annat Dramatiska Institutet. Sedan 2016 är hon ordförande för Postkodlotteriets Idrottsstiftelse. Hon tillträdde som ledamot i Postkodstiftelsen i mars 2017.

Abbe Ibrahim

Ledamot

Abbe Ibrahim är VD för Operakällaren sedan 2007 dit han kom med marknadsutbildning och bred restaurangerfarenhet från bland annat Tures, Sturecompagniet och Hotel Reisen.

Abbe har ett stort ideellt engagemang och har bland annat startat och driver Operakällaren Foundation som hittills samlat in 22 miljoner till förmån för UNICEFs arbete med att förse barn i Afrika med rent dricksvatten och andra förnödenheter. Abbe har varit  ledamot i Postkodlotteriets Kulturstiftelses styrelse i mars 2016 och tillträdde i Postkodstiftelsen i mars 2017.

Jessica Cederberg Wodmar

Ledamot

Jessica  är en av Sveriges främsta hållbarhetscoacher och har närmare 30 års erfarenhet från statlig, kommunal, privat och frivillig sektor nationellt och internationellt.

Jessica har tidigare arbetat inom Stockholms Stad med hållbar livsmiljö och på Miljöförvaltningen samt på Naturvårdsverket med klimatkampanjen och klimatfrågor. Hon driver sitt eget bolag JCW Hållbar Kommunikation med uppdrag som senior hållbarhetsstrateg åt svenska och internationella bolag inom områdena textil, bygg, fastighet, finans, transport, energi, djurskydd, detaljhandel och livsmedel. Hon sitter även i styrelserna för Städa Sverige och Sustainergies. Hon tillträde som ledamot i Postkodstiftelsen i mars 2020.


Postkodlotteriet

Novamedia Sverige driver, på uppdrag av Svenska Postkodföreningen*, Svenska Postkodlotteriet, Sveriges största lotteri. Lotteriet finns för att generera pengar till ideell sektor, med visionen att bidra till en bättre värld. Kunderna har chans att vinna pengar varje dag tillsammans med sina grannar och överskottet från lottförsäljningen går till ideella sektorn.