Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Grannskapsinitiativet

– För levande, öppna och tillgängliga grannskap

Svenska ideella organisationer som arbetar på lokal nivå kan göra viktiga insatser för ett levande, öppet och tillgängligt samhälle. Genom små och snabba stöd till projekt i närområdet vill Postkodstiftelsen stärka gemenskapen mellan människor och bidra till ökat välbefinnande och hälsa.

Som ideell förening eller allmännyttig stiftelse finns möjligheten att söka mellan 20 000–50 000 kronor för att genomföra aktiviteter inom ramen för Grannskapsinitiativet. 

  • Vi ser gärna projekt i närområdet som bidrar till att fler möts och delar upplevelser, att fler välkomnas i gemenskaper, att fler har tillgång till aktiviteter och platser, eller att fler trivs och utnyttjar nya möjligheter till välbefinnande och hälsa. Projekten kan genomföras av en mängd olika ideella organisationer med förankring i lokalsamhället, inklusive miljö-, kultur- och idrottsorganisationer. Projekten kan pågå i 1 till 9 månader och ska helt eller i huvudsak finansieras av Postkodstiftelsen.
  • Har ni en passande idé ni vill förverkliga? Tveka då inte att söka! Redan inom 2-6 veckor efter att ansökan inkommit får ni veta om projektet beviljas stöd. 

”Smidigt, enkelt och bra kommunikation. Vi kastade ihop ansökan och det har varit ett av de mest enkla projekten för oss att genomföra i form av kontakt och administration.”

SPARV – Spel i Arvika