04/6 2019

Intervju med En Frisk Generation

En av de organisationer som just nu driver projekt med stöd av oss är En Frisk Generation. Vi träffade Kristina, som är ideell ledare.”Det saknas idrott där man inte tävlar”
Ett engagemang som inte gick att släppa. För Kristin Grundtman började det med att hon och hennes son var deltagare på En Frisk Generations aktiviteter i Upplands Väsby. Nu är hon ideell ledare. Vi träffade Kristin och pratade om engagemang.

”Min yngsta son tycker om att testa olika saker, men har alltid varit blyg och inte velat delta i aktiviteter utan att man som förälder är med”, berättar Kristin Grundtman.

Då de allra flesta aktiviteter för barn inte involverar föräldrarna i själva aktiviteten, så var det svårt att hitta någonting som passade. Men En Frisk Generation, som jobbar precis så, blev perfekt för dem. När man är deltagare är man med på träffar två gånger i veckan under ett år. Utöver föräldrar är också syskon välkomna att vara med.

”Sen, när det året började gå mot sitt slut, ville jag inte släppa det och fick förslaget att bli ideell ledare. Så på den vägen är det. Min son hänger fortfarande med mig på träffarna!”

Som ideell ledare hos En Frisk Generation är Kristin med på två träffar i veckan. Förutom att förbereda innan tar hon emot föräldrar och barn och ser till att alla kan vara med.

”Om någon sitter vid sidan av till exempel, så kollar vi av läget och peppar den att vara med.”

Vilka är dina drivkrafter?
”Min drivkraft är att En Frisk Generation har ett så bra koncept! Man lyckas nå de som inte kommer iväg på annat. Att det är hela familjen tillsammans gillar jag! I samhället saknas det idrott där man inte tävlar, för alla barn har inte den instinkten.”

 

En Frisk Generation driver just nu ett projekt med stöd av Postkodstiftelsen, som går ut på att utöka sin verksamhet till fler kommuner i Sverige. Läs om projektet här.