16/1 2020

Stora festivaler och klubbar ansluter sig till Dare to Care

Svensk Live informerar att flera stora festivaler ansluter sig till satsningen Dare to Care mot sexuella övergrepp under 2020.

”Vi börjar nå dit vi ville med projektet – nämligen att budskapet skulle nå väldigt många personer samtidigt. Vi ser festivaler och klubbar som katalysatorer för att driva ett förändringsarbete och påverka sin omvärld. Ju fler som är en del av arbetet, desto större är chansen att vi etablerar en ömsesidighetskultur i hela samhället. Förra året kunde vi se en skillnad där antalet anmälda övergrepp på festivaler gick ner. När vi nu breddar satsningen till klubbar och fler festivaler, kommer kampanjen nå runt en halv miljon konsert- och festivalbesökare. Det hoppas vi gör ännu större skillnad” säger projektledare Hanna Rothelius.

Brännbollsyran, West Pride, Summerburst Göteborg, Västerås City Festival, Putte i Parken, Lollapalooza, Bayside, Karlskrona Skärgårdsfest, Storsjöyran, Way out West, Malmöfestivalen, Eksjö Stadsfest är listan över festivaler som deltar i satsningen så här långt.

Inom projektet utbildas personal och publik för att öka medvetenheten inom sexuella övergrepp och trakasserier och få fler att reagera om de ser någon som riskerar att bli utsatt. Läs mer om satsningen på www.daretocare.se.