12/2 2021

Vårt samtal på Folk och Kultur!

Klimathot och miljöutmaningar – vilken roll kan kulturen spela? Det handlar Postkodstiftelsens samtal om under Folk och Kulturs digitala konvent.

Dagens omställningstakt är alldeles för långsam om vi ska ha en chans att begränsa klimatförändringarna och komma till rätta med de miljöproblem vi har skapat. Vi behöver kunna föreställa oss hur det är att leva i ett hållbart samhälle och förstå fördelarna med att förändra etablerade levnadsvanor. Vilken roll kan kulturen spela för samhällets förmåga att möta dessa komplexa utmaningar? Och kan kulturen bidra till en ökad förståelse, skift i värderingar och en snabbare omställning?

Vi samtalar med Daniel Urey från Färgfabriken, Jane Hopper från Cullberg, Jesper Magnusson från Fredens Hus, Mathieu Vrijman från Kultivator och Signe Johannessen från Art Lab Gnesta som med olika utgångspunkter tagit sig an utmaningarna. Hur har de tänkt, vilka val har de gjort och vad har de lärt sig längs vägen? Alisson Tickle från Julie’s Bycycle berättar även om varför de anser att kulturen har en alldeles unik position att driva på en transformation mot ett hållbart samhälle.

Samtliga organisationer får stöd från Svenska Postkodstiftelsen.