11/10 2024

Fira Grannens dag 31/10 med oss på Postkodlotteriets Stiftelse

Det är tack vare den miljon grannar som är med i Postkodlotteriet, som gör att vi på Postkodlotteriets Stiftelse kan stötta så många viktiga initiativ runt om i Sverige och världen. Därför vill vi på Stiftelsen, tillsammans med Postkodlotteriet, hylla grannar och grannsämja på Grannens dag den 31 oktober.

Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och sätta ljuset på den kraft som finns i grannskap och närområden. Många gör det redan. Vi ser det bland många av de projekt som vi stöttar, och som arbetar i sina närområden med att stärka den lokala gemenskapen, vilket bidrar till en positiv förändring. Dessutom är grannar alltid aktuellt för oss via vårt Grannskapsinitiativ, där lokala föreningar runt om i Sverige nu kan genomföra olika aktiviteter för att stärka gemenskapen i sina grannskap och bidrar till hälsa och välbefinnande.

Vi har besökt ett Grannskapsinitiativ i Orbaden!
Tillsammans med Kicken har vi varit i Orbaden i Hälsingland för att träffa Ninni Westberg på Orbadens vänner. Tack vare projektstödet på 50 000 kronor från Stiftelsens Grannskapsinitiativ, kunde Orbadens vänner återuppliva en gammal sommartradition och bjuda in hela grannskapet till fyra ljuvliga allsångskvällar vid Hälsinglands Riviera. Vi var med på en av allsångskvällarna, vilket filmades och kommer visas i våra kanaler vid Grannens dag. Se filmen här!

Var med och fira Grannens dag den 31 oktober tillsammans med oss och Postkodlotteriet! Uppmärksamma dagen i sociala och berätta hur ni bidrar till ert närområde.