Benny Marcel, fotograf Peter Hoelstad.

16/9 2024

Benny Marcel ny styrelseledamot hos Svenska Postkodlotteriets Stiftelse

Benny Marcel tillträder som ny styrelseledamot hos Svenska Postkodlotteriets Stiftelse. Benny Marcel har en av landets mest välfyllda meritlistor inom konst- och kultursektorn, och en lång erfarenhet av internationellt arbete inom bistånd och mänskliga rättigheter

– Precis som Postkodlotteriets Stiftelse är jag övertygad om att starka ideella organisationer är en förutsättning för att skapa positiv förändring. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter, inte minst inom kultursektorn som Stiftelsen identifierat som ett område att stärka och utveckla, säger Benny Marcel.

De senaste 25 åren har Benny Marcel varit verksam inom konst- och kulturområdet. Han har dessutom arbetat internationellt med fokus på biståndsfrågor och mänskliga rättigheter, med uppdrag i Central- och Östeuropa, Sydamerika, Sydostasien och Mellanöstern.

– Benny Marcel kommer med sina gedigna erfarenheter att bidra till den redan omfattande kompetensen i styrelsearbetet i Postkodlotteriets Stiftelse. Vårt arbete speglar hela civilsamhällets bredd – nationellt och internationellt – genom de fantastiska projekt vi årligen stöttar med närmare 200 miljoner kronor. Jag välkomnar Benny varmt, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg, styrelseordförande för Postkodlotteriets Stiftelse.

Ledamöter i Svenska Postkodlotteriets Stiftelse utses av stiftaren Svenska Postkodlotteriet AB. I styrelsen sitter också Abbe Ibrahim, vice ordförande, Lasse Stjernqvist, ledamot, Anna-Karin Hedlund, ledamot, Fredrik Hillelson, ledamot, samt Jessica Cederberg Wodmar, ledamot.

Pressmeddelandet om Benny Marcels tillträde till Stiftelsens styrelse går att läsa här.