Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Ansökningsprocess

Ansökningar skickas in via det specifika ansökningsformuläret för satsningen på Postkodstiftelsens hemsida. Innan ni skickar in er ansökan kan ni förbereda er genom att läsa igenom vilka frågor som ställs i formuläret. Frågorna till formuläret för ”För ungas framtid” hittar ni här. I ansökningsformuläret är det inte möjligt att spara under tiden som ni fyller i er ansökan. Det kan därför vara klokt att förbereda ansökan i ett separat dokument och sedan klistra in svaren i formuläret när ni känner er redo. Vi vill att ni skickar in en budget som komplement till er ansökan, men tar inte emot andra typer av bifogade dokument. Vänligen observera att alla ansökningar måste komma in via formuläret – ni kan alltså inte maila er ansökan till oss.  

Vi tar emot ansökningar inom denna satsning fram till och med den 30 april 2024. Bedömningen av ansökningar sker löpande och formuläret kan därför komma att stängas i förtid om medlen avsatta för satsningen tar slut. Vi uppmanar er därför att skicka er ansökan så snart ni har möjlighet.  

Ni kan komma att bli kontaktade för att förtydliga och/eller komplettera med ytterligare information. Vår förhoppning är att kunna återkomma med ett besked om ni går vidare i processen ca sex veckor efter att vi mottagit er ansökan. De efterföljande stegen består av att skicka in formella handlingar kring er organisation och därefter en fullständig ansökan. Det är baserat på er fullständiga ansökan som det slutgiltiga beslutet om stöd fattas.

Vår ambition är att processen ska vara helt klar i oktober 2024, men det finns utrymme för flexibilitet kring startdatum om det finns särskilda skäl att påbörja projektet tidigare än oktober. För att möjliggöra ett tidigare startdatum förutsätter det att vi kan ta emot er fullständiga ansökan snabbt. 

Vid frågor, tveka inte att kontakta oss på info@postkodstiftelsen.se.Du hittar ansökningsformuläret i flikarna på högersida.