Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Inte bara idrott

Idrotten förenar, skapar gemenskap och tillhörighet. Den har “kraften att förändra”, såsom Nelson Mandela sa i sitt tal för 20 år sedan. Det finns en underutnyttjad potential när det gäller den roll idrotten kan spela i vårt samhälle och med rätt stimulans kan idrotten bidra till samhällsutveckling på många olika nivåer. Organisationer som använder idrott för att angripa angelägna samhällsproblem är viktiga för samhällsutvecklingen, men de saknar ofta tillräckliga resurser.

Genom en särskild satsning ville vi därför ge möjlighet för ideella föreningar och allmännyttiga stiftelser i Sverige att söka mellan 500 000–900 000 kronor för att genomföra projekt som använder idrott som möjliggörare för social förändring. Vi ville se att projekten, på ett engagerande och praktiskt sätt, angriper olika samhällsproblem genom idrotten.

Satsningen resulterade i att vi beviljade 6 500 000 kronor till totalt 9 organisationer för att genomföra projekt. Klicka på menyn på höger för att komma se hela listan.