Bio – en mer hållbar livsmedelsproduktion av frukt och grönt
Närmare 80 procent av maten vi äter är beroende av pollinatörer, men antalet pollinerande insekter minskar dramatiskt över stora delar av världen. Det kan medföra att jordbruket och livsmedelsproduktionen kommer att ställas inför stora påfrestningar.
I detta projekt kommer Föreningen Film and Tell att, med utgångspunkt i dokumentärfilm, öka kunskapen om vikten av friska ekosystem och en rik biologisk mångfald, samt engagemanget för dessa frågor. Projektet ska även driva på en förändring i riktning mot en mer hållbar livsmedelsindustri.
Projektet stöttas med 2 975 000 kronor
Detta ska hända i projektet
Produktion, utveckling och visningar av kortfilm och tv-dokumentärer, specialvisningar, workshops, samt arbete för att skapa samarbete med parter inom livsmedelsindustrin.
Därför fick projektet stöd
Projektet bidrar till att skapa engagemang för en viktig miljöfråga, som det i dagens läge finns relativt lite kunskap om bland allmänheten, samt medverkar till att driva på utvecklingen mot en mer hållbar livsmedelsindustri.
Projektets tidsstatus
100%
Projektet startade i september 2019 och avslutades i december 2021
För mer info: https://www.filmandtell.com