Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

  • Foto: PJLindqvist

  • Foto: PJLindqvist

Climate Live

Som en följd av klimatförändringarna, ser vi redan idag att naturkatastrofer med ödesdigra konsekvenser blir allt vanligare runtom i världen. För att ha en chans att mildra effekterna och bromsa den globala uppvärmningen, krävs snabba och kraftfulla åtgärder från beslutsfattare och näringsliv. De beslut och insatser som krävs har dock svårt att komma till stånd utan att en bred allmänhet visar att de står bakom åtgärderna. Fler människor behöver mobiliseras för att trycka på mot en snabb samhäIIsomstäIIning.

I detta projekt vill föreningen LiveGreen, tillsammans med Fridays for Future, och en rad artister, arrangörer, och klimatforskare, bredda klimatrörelsen i Sverige, öka medvetenheten om klimatförändringarnas konsekvenser och ge människor verktyg att engagera sig för en hållbar omställning.

Projektet stöttas med 1 245 000 sek


Vad händer i projektet?

Konsert med efterföljande kampanjaktiviteter för att få bredare spridning. Lokala Fridays For Future-grupper får träning i att samverka med artister och forskare. Fem lokala konserter arrangeras runtom i landet. – Artist- och forskarsamtal arrangeras på fem etablerade musikfestivaler.


Varför fick projektet stöd?

Projektet bidrar till att uppfylla Postkodstiftelsens stadgar om att ”verka för en bättre miljö


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i oktober 2021 och avslutades i september 2022

För mer info: https://www.livegreen.se/