Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

  • Foto: Dream Orchestra

  • foto: Dream Orchestra

  • Foto: Dream Orchestra

  • Foto: Dream Orchestra

  • Foto: Lisa Thanner

  • Foto: Dream Orchestra

Dream Orchestra Community

När den stora flyktingströmmen kom till Sverige hösten 2015 kom också en stor mängd olika initiativ för att välkomna och integrera dessa människor i vårt samhälle. Ett sådant initiativ var Dream Orchestra i Göteborg – en orkester där ungdomar med flykting- eller migrationsbakgrund, med eller utan förkunskaper, skulle ses flera gånger i veckan för att samverka i en orkester men också för att studera och skapa musik tillsammans.

I detta projekt vill Dream Orchestra bidra till att barn och unga med flyktingbakgrund som lever i utsatthet både ska ta del av och engagera sig inom kulturlivet för att med orkestern
som verktyg skapa sig en bättre tillvaro och framtid.

Projektet stöttas med 2 500 000 SEK


Detta kommer att hända i projektet

En rad olika aktiviteter, exempelvis konserter runt om i Sverige, ska genomföras för att bidra till att forma Dream Orchestra Community till att bli en nationell modell som kan spridas till fler platser där behovet, önskan och drivet finns.


Därför fick projektet stöd

Projektet bidrar till förbättrad hälsa och välbefinnande, god utbildning och likvärdiga livschanser för arbete och på så sätt främja jämlikhet i samhället.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i november 2019 och avslutades i augusti 2021

För mer info: https://dreamorchestra.se/