Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

En levande stand up kultur i Norrlands inland

Stand up-kulturen har ett behov av större mångfald. De allra flesta komiker är idag vita män i yngre medelåldern som bor i storstäderna. Umeå Teaterförening kommer i detta projekt att verka för att utveckla stand up kulturen i Norrlands inland. Under projektet arrangeras workshops där en pedagog lär ut grunderna i stand up.

Deltagarna, som inte har hållit på med stand up innan, är framförallt unga i åldern 13-25 år, kvinnor och personer från etniska minoritetsgrupper. Med tydliga instruktioner och material från workshopen träffas deltagarna därefter på egen hand och får med distanshandledning av pedagogen fila på sitt material, som de sedan kommer att uppträda med. Projektet handlar dels om att skapa ett starkt nätverk men också om ett jämställdhetsarbete, framför allt bland ungdomarna, eftersom att alla får träna på att göra sin röst hörd men även att lyssna på andra och stötta varandra.

 


Vad ska hända i projektet

Scenarrangemang, workshops och studiecirklar i Arvidsjaur, Storuman, Nordmaling, Luleå och Ersboda.


Därför fick projektet stöd

Nya grupper uppmuntras att stå på scen och utveckla sin självkänsla och en kulturyttring etableras på en ny plats och ger på så vis fler människor tillgång till ett bredare kulturutbud.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i september 2017 och avslutades i februari 2019

För mer info: http://www.fannystandup.com/