Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

#ingenlitenlort – vandringsutställning om demokrati och samhällsengagemang

Demokrati kan aldrig tas för givet utan måste erövras om och om igen. Astrid Lindgren var en av Sveriges starkaste röster och föredömen för samhällsengagemang. Barns rättigheter var frågan som låg henne allra varmast om hjärtat. I detta projekt kommer man att ta fram en utställning riktad framförallt till barn och unga, med utgångspunkt i tre teman: språk, arenor och mod. Frågor som kommer att belysas i utställningen är till exempel:  Vad betyder det att ta ställning? Hur kan man påverka sin omgivning och göra sin röst hörd? Varför är det viktigt med ett demokratiskt samhälle? Barn och unga kommer att delta i produktionen och man kommer också att sätta samman ett barnråd för att diskutera barns perspektiv på makt och civilkurage.

 


Vad ska hända i projektet

Utställning med bland annat film, text och interaktiva inslag. Huvudutställningen visas på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby samt på ytterligare tre orter. Utöver det produceras en mindre version av utställningen som kan visas på till exempel bibliotek och andra träffpunkter.


Därför fick projektet stöd

Med utgångspunkt i Astrid Lindgrens samhällsengagemang och skapande, inspireras barn och unga till att göra sin röst hörd och påverka.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i december 2017 och avslutades i juni 2019