Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

  • Foto: Jarmo Väyrynen

Jag skriver i dina ord – satsning för nyanlända gymnasieelever

Författarcentrum Väst skapar ett program med författarträffar och skrivarworkshops för att bidra till ett starkare språk och en ökad närhet till litteraturen och samhället för nyanlända elever på gymnasienivå. Projektet bygger vidare på den nationella satsningen Jag skriver i dina ord, där gymnasieelever i hela landet fått träffa författare och deltagit i skrivartävlingar där de har skrivit egna texter utifrån en valfri dikt eller låttext.

I satsningen för nyanlända gymnasieungdomar kommer varje skola inom projektet att få två författarbesök, varav det ena består av en föreläsning och det andra av workshops där eleverna jobbar med texter som de kan skicka in till de regionala skrivtävlingarna. Det kommer att erbjudas översättning till svenska från pashto, dari, persiska, arabiska och somaliska, så att deltagarna kan delta i tävlingen även om de inte har svenska som modersmål.

 


Vad ska hända i projektet

Författarbesök för nyanlända gymnasieelever över hela landet, skrivtävling, tidning samt en kortfilm.


Därför fick projektet stöd

Att ta del av litteraturupplevelser är för unga människor som nyligen kommit till Sverige ett sätt att närma sig språket, samt att bearbeta upplevelser och känslor. Det är positivt för integration samt bidrar till att minska social utsatthet.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i augusti 2017 och avslutades i juni 2018

För mer info: http://jagskriver.nu