Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Läsrörelsen in i framtiden

Läsrörelsen startade 2000 under Bokmässan och har sedan dess blivit en av Sveriges mer betydelsefulla läsfrämjande organisationer. De är de enda som arbetar med landsomfattande satsningar och har startat många uppmärksammade och viktiga initiativ, så som Nätverket Läslov och Read Hour.

I detta projekt vill Föreningen Läsrörelsen stärka förutsättningarna för organisationens hållbarhet genom att förankra och lyfta Läsrörelsen arbete.

Projektet stöttas med 850 000 kronor.


Vad händer i projektet?

  • – På Liljevalchs+ kommer Läsrörelsen att ställa ut ABC-Ö, en utställning som utgår från 13 utvalda ABC-böcker där startpunkten är barns upptäckt av bokstäver. I anslutning med utställningen ska även workshop anordnas. Utställningen är aktiv under perioden: 9 december – 15 januari. Läs mer här – ABC – Ö – Läsrörelsen (lasrorelsen.nu)
  • – En annan del är vidareutveckla konceptet Read Hour som handlar om att understryka vikten av läsförståelse och öka läslusten hos barn och unga genom att symboliskt viga en timme åt läsning en specifik dag om året.
  • – Andra typer av aktiviteter såsom kommunikationsaktiviteter för att synliggöra och säkra långsiktigheten för Läsrörelsen.

Varför fick projektet stöd?

Projektet bidrar till att läsfrämjande satsningar för barn och ungas läsning stärks.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i oktober 2022 och avslutades i september 2023

För mer info: http://www.lasrorelsen.nu