Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

.MOV 2.0

Film och rörlig bild utgör en stor del av vår kulturkonsumtion idag. Men de som har de stora möjligheterna att berätta samtidens berättelser speglar inte hela vårt samhälle. Vissa delar av befolkningen känner inte igen sig i det narrativ som ofta ska representera dem och det kan leda till en känsla av osynliggörande och av utanförskap. Med fler berättares röster kan man ge en bredare och mer nyanserad bild av människor och deras potential. Genom projektet vill man skala upp och fördjupa det arbete som startades upp med stöd inom Postkodstiftelsens utlysning Allas Röster. Med erfarenheter och lärdomar från piloten vill man nu etablera en bestående plattform med bas i Järva, för en mer nyanserad filmsektor i Sverige.

I detta projekt vill Folkets Husby genom film som metod stärka unga vuxna i Sverige att berätta sina historier och stärka möjligheter till påverkan.

Projektet stöttas med 1 510 000 kronor.


Vad händer i projektet?

  • – Ta lärdomar från pilotprojektet och utveckla .MOV så att den blir en långsiktig filmbas i Järva,
  • – Skapa aktiviteter för unga filmskapare, såsom lärande-workshops, gruppträffar, filmvisningar med samtal, möjlighet att låna utrustning, samt den stora årliga filmfestivalen.

Varför fick projektet stöd?

Genom projektets aktiviteter främjas social rättvisa, inkludering och möjligheter för unga människor att utvecklas tillsammans och inom sig själva.


Projektets tidsstatus

31%

Projektet startade i januari 2024 och avslutas i juni 2025

För mer info: https://folketshusby.se/