Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

MTV Shuga: Peer Education on Safe Sex

Nigeria är det land i världen där användningen av preventivmedel är lägst. Bidragande faktorer, förutom utbudet av sjukvård och läkemedel, är till exempel sociala normer och föreställningar om sexualitet. Detta slår hårdast mot flickor och kvinnor, och en stor andel föder barn innan 18 års ålder, vilket påverkar möjligheten till skolgång och försörjning. Då abort är olagligt sker en stor andel osäkra aborter, vilket bidrar till hög mödradödlighet.

Detta måste vändas! Det vill MTV Staying Alive Foundation verka för genom sitt projekt, där man, genom den populära och prisbelönta tv-produktionen MTV Shuga utbildar unga och moderna preventivmedel och familjeplanering.

Projektet stöttas med 1 695 000 kronor.


Detta kommer att hända i projektet

Arrangerade gruppvisningar av MTV Shuga, utbildning av unga ledare, samt framtagande av handbok för att guida de unga ledarna.


Därför fick projektet stöd

Hundratusentals flickor och kvinnor dör i samband med förlossning och graviditet varje år, ofta av orsaker som hade kunnat förebyggas med rätt vård och information. Detta projekt kan bidra till att färre kvinnor utsätts för de risker som en oönskad graviditet kan leda till.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i september 2019 och avslutades i februari 2021

För mer info: http://www.mtvstayingalive.org