Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Satelliter

Det finns idag flera vita fläckar på kartan i Sverige där folk har små möjligheter eller inga att ta del av eller delta i kulturarrangemang. I takt med att det ekonomiskt läge försvåras tvingas även kommuner och regioner lägga mindre medel för kultur. Besparingarna innebär med andra ord att möjligheten att komma i kontakt med kultur blir allt svårare, inte minst för de människor som bor utanför storstäderna.

I detta projekt vill Föreningen Fylkingen turnera landet runt med konst och musik för en ny och bred publik. Samtidigt delar de med sig av sina erfarenheter och skapar samarbetsparter hos landets kulturaktörer för att på ett hållbart sätt tillgängliggöra konst och musik för många fler.

Projektet stöttas med 2 430 000 kr.


Vad händer i projektet?

  • – Nya samarbeten med kulturaktörer i Sverige,
  • – Genomförandet av 30 publika evenemang tillsammans med dessa nya lokala samarbeten i områden som Fylkingen inte varit tidigare,
  • – Skapandet av nya möten och möjligheter för en mer jämlik tillgång till kultur,
  • – Delning av erfarenhet mellan kulturaktörer,
  • – Skapandet av ett nätverk av de deltagande arrangörer och konstnärer som byggs på insikter och lärdomar som man samlat på sig under projektet.

Varför fick projektet stöd?

Projektet bidrar till att främja en jämlik tillgång till ett rikt, livskraftigt och varaktigt kulturliv för alla i hela landet som stärker förutsättningarna för alla människor att skapa och ta del av konst och kultur.


Projektets tidsstatus

24%

Projektet startade i december 2023 och avslutas i november 2025

För mer info: https://fylkingen.se/