Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

The Rockin´Pots i Sverige, körmusik för integration

Många nyanlända i Sverige lever i isolering och har svårt att hitta ingångar i det svenska samhället, och att skaffa sysselsättning och vänner. Mycket av den främlingsfientlighet som vi ser i samhället bygger på okunskap. Musiken är ett sätt att bryta rädslan för det okända genom att skapa samhörighet och gemenskap för människor med olika bakgrund och förutsättningar. Det är precis vad Sveriges Körförbund kommer att göra i detta projekt. Det bygger på ett framgångsrikt format som startade utanför Östersund 2015. Tillsammans med körer i Östersund fick nyanlända på en flyktingförläggning sjunga en gång i veckan. I detta projekt kommer formatet att skalas upp på flera orter i landet.

 

 


Detta kommer att hända i projektet

Uppstart av integrationskörer på 4-5 platser i landet, anordna konserter, arrangera föreläsningar och påverka lokala politiker och tjänstemän att satsa på kulturell verksamhet för nyanlända.

 

 


Därför fick projektet stöd

Körsång är positivt för hälsan och välbefinnandet. Genom ett beprövat koncept har Sveriges Körförbund även stor potential att bidra till ökad förståelse mellan nyanlända och etablerade svenskar.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i december 2018 och avslutades i maj 2022

För mer info: https://www.sverigeskorforbund.se/