Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Tillsammans: nycirkus för samtycke

Det finns en stark tystnadskultur kring övergrepp, någonting som blev tydligt i alla det vittnesmål under #metoo. För att motverka våld och övergrepp är det viktigt att börja arbeta med frågor kring normer och strukturer redan i unga år men många vet inte hur man ska ta sig an ämnet. I detta projekt kommer Karavan att, med nycirkus som verktyg, verka för att barn i låg- och mellanstadieåldern får kunskap om gränssättning och samtycke.

Detta sker på ett lekfullt sätt genom workshops i akrobatik, där man skapar abstrakta figurer tillsammans. Utan att man tänker på det, kommer man att få öva på att kommunicera samtycke till de olika momenten, lyssna på varandra och se till att alla mår bra. I samband med workshopen hålls också en föreläsning för personalen på skolan, som får ta del av material med tips på hur de kan fortsätta att arbeta med dessa frågor. Även föräldrarna får ta del av material för att samtalen ska kunna fortsätta hemma.


Detta ska hända i projektet

Föreställningar, workshops och föreläsningar för barn och personal på låg- och mellanstadiet.

 


Därför fick projektet stöd

Det är av stor vikt att motverka strukturer som möjliggör våld och övergrepp. Detta projekt visar hur det är möjligt att lyfta dessa frågor redan i tidig ålder.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i september 2018 och avslutades i februari 2020

För mer info: https://www.tillsammanscirkus.se