Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Postkodlotteriet

Postkodstiftelsen instiftades 2003 av Svenska Postkodlotteriet AB, som driver Postkodlotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen.

Novamedia Sverige driver, på uppdrag av Svenska Postkodföreningen*, Svenska Postkodlotteriet, Sveriges största lotteri. Lotteriet finns för att generera pengar till ideell sektor, med visionen att bidra till en bättre värld. Kunderna har chans att vinna pengar varje dag tillsammans med sina grannar och överskottet från lottförsäljningen går till ideella sektorn.

Överskottet från Postkodlotteriets produkter fördelas till välgörande ändamål genom de 61 förmånstagarna till Postkodlotteriet. Pengarna kommer från försäljningen av postkodlotter. Nära en miljon svenskar är med i Postkodlotteriet, som innebär att lotteriet årligen genererar ungefär 1 miljard kronor till ideella sektorn.

* I Sverige får ideella föreningar, som erhållit tillstånd från Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen, arrangera lotterier i syfte att skapa medel för att bedriva god och samhällsnyttig verksamhet. Svenska Postkodföreningen arrangerar sedan 2005 Svenska Postkodlotteriet och innehar vederbörligt tillstånd från Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen.