Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Parkgömmet

Varje år utsätts miljontals barn världen över för sexualiserat våld. Den tekniska utvecklingen har inneburit nya sätt för förövare att komma i kontakt med barn. Samtidigt är internet en naturlig del av ungas vardag. Därför är det viktigt att barn och unga får stöd och vägledning att sätta gränser och reflektera över vad som sker online. Change Attitude kommer i detta projekt att ta fram det kombinerade datorspelet och brädspelet Parkgömmet, där barn under lekfulla former får öva sig på att sätta gränser, undvika oönskad kontakt och öka riskmedvetenheten. Spelet går ut på att deltagarna gömmer en skatt i en djurpark och ska försöka att inte avslöja några ledtrådar.

I projektet tas det också fram ett digitalt metodmaterial som kan användas efter att man spelat Parkgömmet. Spelet tas fram i samarbete med bland annat forskare, barnrättsjurister och pedagoger och målet är att det ska distribueras till alla Sveriges grundskolor.


Detta kommer att hända i projektet

Framtagande av spel, digitalt metodmaterial samt lansering och distribution.


Därför fick projektet stöd

Genom att lära barn om att sätta gränser och öka riskmedvetenheten på internet, bidrar projektet till att förebygga att barn utsätts för sexuellt våld.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i april 2018 och avslutades i oktober 2020

För mer info: http://changeattitude.org