Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Tillgång till vaccin i låginkomstländer

Coronaviruset har spridits världen över och genererat omfattande konsekvenser för både enskilda människor och stater. I västländerna har allt fler blivit vaccinerade, men så ser det inte ut i hela världen. Miljarder människor lever i länder som inte har pengar att vaccinera sin egen befolkning. FN har varnat för att så många som en halv miljard människor kan försättas i fattigdom till följd av Coronapandemin och att hungersnöden i världen kommer att fördubblas. Det saknas i dagsläget mer än 17 miljarder kronor för inköp och distribution av vaccin till världens fattigaste ekonomier.

I detta projekt vill Vaccine Forward bidra till att människor i låginkomstländer får tillgång till vaccin och att öka medvetenheten och kunskapen hos Sveriges befolkningen om vikten av att säkerställa att hela världen får tillgång till vaccin.

Projektet stöttas med 2 500 000 sek


Vad händer i projektet?

En omfattande informations- och insamlingskampanj kommer lanseras där fokus kommer vara på att öka medvetenheten och kännedomen om hur viktigt det är att fattiga länder får tillgång till vaccin.


Varför fick projektet stöd?

Detta projekt bidrar till att uppfylla Postkodstiftelsens stadgar om att ”ge stöd till barn och vuxna i utsatta situationer eller katastrofer”.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i juli 2021 och avslutades i mars 2022

För mer info: https://vaccineforward.org/