Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

lnköpshjälpen

Coronaviruset och de åtgärder som satts in för att förhindra ytterligare smittspridning har skapat nya utmaningar i hela samhället. Den pågående pandemin skapar akuta behov i stunden speciellt för de mest utsatta i samhälle. Personer som befinner sig i social isolering och som behöver hjälp med inköp av dagligvaror och göra apoteksärenden är en sådan grupp. Många av dem saknar kunskap att beställa varor på nätet och kommersiella aktörer kan inte hantera beställningar via telefon.

I detta projekt vill Skellefteå Röda Korskrets skapa möjligheter för volontärer hos föreningen att hjälpa till med inköp och leverera varorna till de personer som är socialt isolerade. Till exempel en hjälptelefon kommer att bemannas för att ta emot samtal från personer som befinner sig i social isolering och som behöver hjälp med sina inköp. Föreningens volontärer kommer få en introduktion till verksamheten och sedan genomföra inköp och leverera varorna till personerna i social isolering.

Projektet stöttas med 191 000 kronor och är en del av satsningen, respons coronapandemin, för att möta de akuta samhällsbehov som uppstått som ett resultat av coronaviruset.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i maj 2020 och avslutades i augusti 2020