Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Rapport från (ständig) isolering

Personer med funktionsvariationer har påverkats olika under pandemin, men uppger att deras funktionsnedsättning tvingat dem till varierande grader av isolering. De känner en stor tristess i vardagen och en avsaknad av sociala kontakter. De personer som har haft möjlighet att arbeta kreativt från hemmet på egen hand tycker att skapandet har blivit ett andrum i isoleringen och de vill gärna få en plattform att skapa tillsammans med andra.

I detta projekt vill ShareMusic & Performing Arts bryta isoleringen för människor med funktionsvariation och skapa en samhörighet genom samskapande aktiviteter. Deltagarna skapar digital konst i form av exempelvis videoklipp, bilder, ljudinspelningar eller text som görs i en sluten grupp med många funktioner för interaktion med andra deltagare. Konstverken publiceras på en hemsida löpande under projektets gång så att allmänheten ska kunna följa arbetet i realtid.

Projetet stöttas med 180 000 kronor och är en del av satsningen, respons coronapandemin, för att möta de akuta samhällsbehov som uppstått som ett resultat av coronaviruset.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i juni 2020 och avslutades i augusti 2020

För mer info: https://sharemusic.se/