Hemsidan använder cookies. Läs om vår integritetspolicy och hur vi använder cookies här.

Multiplera – ett kollektivt konstprojekt

Samhällets mest utsatta har drabbats särskilt hårt av pandemins förödande sociala och ekonomiska konsekvenser. Äldre personer och personer med funktionsvariation som har tvingats till isolering för att minimera risken för smitta riskerar att få en ökad känsla av ensamhet och oro.

I detta projekt vill Muralcentralen bidra till en känsla av samhörighet genom ett kollektivt konstnärligt skapande utan att deltagarna träffas fysiskt. Organisationen kommer att engagera kulturarbetare som just nu står utan uppdrag till följd av Coronapandemin. Tillsammans med dessa ska man sätta samman konstpaket som delas ut till deltagarna, främst äldre personer som just nu lever isolerat. Konstpaketen innehåller lera och verktyg samt inspiration, ramar och råd för hur man kan arbeta med sin del av konstverket. Under projektets gång kommer deltagarna att på olika sätt få stöd och ledning av kulturarbetarna för att utveckla sitt verk. Konstverket kommer att visas på en offentlig plats i Malmö och bidra till att skapa en känsla av gemenskap och att vara en del av något större under denna speciella tid.

Projektet stöttas med 200 000 kronor och är en del av satsningen Respons coronapandemin, för att möta de akuta samhällsbehov som uppstått som ett resultat av coronaviruset.


Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i maj 2020 och avslutades i augusti 2020

För mer info: https://muralcentralen.com/